середа, 11 березня 2009 р.

Dare 09

Dare 2009 - це Національна Литовська Конференція. Вона нагадує наше WinCo.
Цього року Каунас проводив цю конференцію і всіх стажерів запросили на неї.
Для мене це була перша конференція за кордоном. Конференція пройшла дуже прикольно...
Хочу відзначити найбільше ОС і ОСР - організація була на найвищому рівні. За всі роки мої перебування в Айсеку - це найкраще організована конференція. Всі делегати розселені, вчасно проводяться сесії та треніги, вчасно кофібрейки, харчування прикольне, ніяких проблем з технікою,теплий душ, швидко вирішували будь-які проблеми ..... мене це дуже здивувало, адже цю конференцію проводили фрешки і в них досвіду не було (ОС складалось з 8 чоловік). Вони цю конференцію готували 3-4 місяці.
Сама конференція проводилась в школі .... не дивуйтесь в школі. Весь локальний комітет Каунаса спав в одній авдиторії на підлозі у спальниках. Ніколи не думав, що у спальнику так прикольно можна спати. Таким чином можна дуже легко вирішити проблему, якщо немає місця або ліжка на конференції ..... Кожна локалка мала свою аудиторію .
В школі був великий зал з проектором, так що все було прикольно.
Розповім про наповнення конференції - стандартно ми були на тренінгам пов'язаних з тім білденгом .... але було дуже цікаво.
У Литві всього 3 локалки, тому коли оголошують номінантів на нагороди,то стає смішно: ЛК Вільнюс, ЛК Каунас, ЛК Шауляй і так кожного разу.
ЛК Каунас - став найкращим Локальним Комітетом цього року, що на мою думку цілком заслужено.
Фішки конференції: нагородження Локалок проводилось в стилі 18 століття, як карнавал у Венеції з масками. офіційним одягом, свічками, шведським столом та класичними танцями (вальс, полька). Перший раз на Айсек конференції танцював класичний танець....
У вечері на вечірці було Карооке цілу ніч - це теж я перший раз бачив на конференції
Ще одна фішка: якщо ти написав комусь шугер, то кладеш у спеціальний конверт з іменем тієї людини. В кінці конференції людина забирає конверт....
також на конференції стажери мали екскурсію по Каунасі.
Ось так пройшла моя перша конференція за кордоном

Переший тиждень в Каунасі

Він минув досить швидко. В перший тиждень я познайомився з усіма нашими стажерами, посилився в квартирі. пішов на роботу і провів Welcome Party.
У Каунасі на той момент було 7 стажерів. Шестеро з них працювали на компанії "Vykom". Перерахую країни: Польща, Словатчина, Болгарія, Греція, Португалія, Румунія. Я був сьомим стажером на цій компанії. Мені не було скучно, адже тут є українська стажерка :) - маєм можливість говорити на українській мові . Олена Рунець - вона працює в Університеті Каунаса.
Посилився на квартирі. яка знаходиться біля центральної вулиці. Всі стажери живуть в одному секторі міста, недалеко один від одного, тож зустрічаємося дуже часто.
Перший день на роботі минув гарно, я познайомився з працівниками і роботою. Компанії "Vykom"- це є транспортна компанія, яка проводить перевезення автомобілів та вантажів по Європейському Союзу. Компанія молода, так що працівники тут теж досить молоді. Вони шукають зараз стажерів з багатьох країн Європи. Я відповідаю за український ринок - роблю маркетингові дослідження, контактую транспортні компанії України, контактую імпортерів автомобілів та інше.
Моє Welcome Party відбувалося в пабі, хоча я більше хотів на квартирі. В той час всі були дуже заклопотані, так як на вихідних повинна пройти Національна конференція в Каунасі. Я подарував прапор і карту України, а також сувеніри. Мені подарували литовський шарф, карту Литви, і шоколад.
Хочу відзначити, що тут дуже прикольний Локальний Комітет. Айсекери роблять усе, щоб стажерам було добре. Ми також маємо деякі проблеми, особливо з умовами житла, але в загальному тут дуже організований локальний комітет. Вони проводять багато ресепшин заходів і допомагають з адаптацією. Вони це роблять не тому, що це написано в їхніх джоб діскріпшинах і не тому, що президент локалки їх заставляє. Вони просто хочуть гарно провести час і представити свою країну з позитивної сторони ... ось рецепт успіху Ресепшину.

Перші враження про Литву

2 лютого 2009 року - ранок, 8:30 - мій автобус приїхав на автостанцію Каунаса. Ось уже розпочинається моє друге стажування. Мене ніхто ще не зустрічає, так як я обіцяв приїхати в 9:00. Пишу СМС, що я приїхав і чекаю на автостації Каунаса.
Близько 9:00 я побачив біля входу український і литовський прапор і 5 красивих литовських дівчат :).... а дальше була традиція ЛК Каунас :) (яку б я не проти запровадити в нашій локалці при зустрічі стажерів). Мене обступають айсекери дають хліб з сілью, витягують бутилку з горівкою (з логотипом Айсеку), беруть стаканчик наливають туди горілки, а також дають банку кефіру. І тоді говорять: "У нас є традиція - ти повинен випити це ..... ". В Литві заборонено пити алкоголь в громадських місцях.
Уявіть собі ситуацію - я випиваю стакан горілки, запиваю кифіром і заїдаю хлібом з сіллю. На мене дивиться всі люди, які знаходяться в холлі Автовокзалу. Якась бабка підішла, почала щось по литовськи говорити ..... коротче весело було.
Щоб завершити цю історію - додам що потім відзначається хто скільки випив зі стажерів, ставиться ім'я і ставиться дата
Це було найперше враження моє про Литву
Дальше ми поїхали посилятися на квартиру до стажерів